Preparació
- Per a les mandonguilles: barregeu la molla de pa amb la llet, afegiu-hi l’ou cru, l’all i el julivert, i remeneu-ho.
- Piqueu les gambes a ganivet o a la Thermomix, i afegiu-les a la massa anterior amb la carn picada, la botifarra tallada a dauets i els pinyons picats. Salpebreu-ho i formeu boletes.
- Enfarineu les mandonguilles i fregiu-les en oli calent, escorreu-les i reserveu-les.
- Per a la salsa: feu un sofregit amb la ceba picada, els alls tendres tallats fins, el pebrot verd a daus i la fulla de llorer, fins que estigui tot ben confitat.
- Afegiu-hi el pebre vermell dolç i sal, sofregiu-ho i afegiu-hi el tomàquet, tallat a dauets; remeneu-ho una mica per caramel·litzar-ho.
- Aboqueu-hi el vi blanc, deixeu-lo reduir del tot i mulleu-ho amb el fumet.
- Poseu-hi les mandonguilles, deixeu-les coure uns minuts i afegiu-hi les mongetes del ganxet. Tapeu-ho i deixeu-ho coure 5 min, a foc lent.
- Serviu les mandonguilles amb les fulles d’espinacs crues i el cibulet picat.