Preparació
- Poseu les carns, els ous, els alls picats i el julivert picat en un bol. Afegiu-hi el pa ratllat, salpebreu-ho i mescleu-ho amb les mans, fins que quedin tots els ingredients ben barrejats.
- Formeu les mandonguilles amb la massa, de la mida que vulgueu, i deixeu-les reposar 15 min.
- Enfarineu les mandonguilles i fregiu-les en una cassola amb oli d’oliva ben calent, fins que agafin color. Traieu-les de la cassola i reserveu-les.
- A la mateixa cassola, prepareu un sofregit amb un raig d’oli i la ceba picada, a foc baix. Quan agafi color, poseu les pastanagues tallades a trossos i coeu-ho tot plegat 20 min abans d’afegir-hi el tomàquet, una cullerada de sucre i un polsim de sal. Deixeu-ho a foc mitjà 15 min, remenant-ho de tant en tant.
- Poseu les mandonguilles a la cassola amb el sofregit i coeu-ho 30 min a foc mitjà.
- Retireu les mandonguilles de la cassola i tritureu el sofregit perquè tingui una textura fina. Poseu les mandonguilles al plat i cobriu-les amb la salsa.