Preparació
- En una olla ampla, tapada, coeu els musclos a foc mitjà-alt fins que s'obrin (uns segons). Poseu-los en una safata. Reserveu-ne l’aigua de la cocció colada. Quan siguin freds, separeu-ne la carn.
- Repetiu el procés amb les cloïsses.
- Per al brou: feu arrencar el bull a l'aigua, afegiu-hi el porro i la pela de llimona, deixeu-ho coure 5 s i coleu-ho.
- Per a les verdures: feu làmines fines de pell de carbassó, de pastanaga, de nap, tallades amb un tallapastes amb forma de fulletes variades. Escaldeu-les amb aigua bullent amb sal 5 s, refredeu-les amb aigua amb sal i gel i reserveu-les.
- Per a la gelatina: barregeu l'agar-agar amb la meitat del brou i feu que arrenqui el bull; deixeu-ho coure 30 s i retireu-ho. Barregeu-hi la resta de brou i els altres ingredients i repartiu-ho en plats fondos.
- Abans no prengui la gelatina, poseu-hi les fulles de verdures (que quedin al fons).
- Mescleu els vegetals a la pipirrana i repartiu-ho sobre la gelatina quallada als plats en forma de corona, amb els musclos, les cloïsses i fulles de cerfull.