Preparació
- Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb 50 g de sucre blanc dins un bol que estigui sobre una cassola amb aigua calenta, però no bullent, fins que quedi una massa ben blanca i escumosa. Afegeiu-hi la farina.
- A part, munteu les clares a punt de neu. Si s'hi han barrejat restes de rovell no es muntaran. Quan les clares ja estiguin ben dures, afegeii-hi 20 g de sucre blanc i continueu-ho batent-les fins que s'hi barregi bé.
- Mescleu les clares amb la barreja d'ous, sucre i farina, però aneu amb compte per evitar que baixin.
- Poseu la massa en una mànega de pastisseria.
- Cobriu una safata per anar al forn amb silpad o paper sulfurat i col·loqueu-hi tres tires de massa d'uns 4 x 1 cm. Empolseu els melindros de sucre de llustre. Quan s'hagi absorbit, torneu-los a empolsar.
- Poeu-los a coure al forn preescalfat a 190 ºC fins que estiguin lleugerament rossos i tinguin un aspecte perlat per la part de sobre. Serviu-los freds.