Preparació
- Renteu les mores amb aigua i poseu-les a la cassola amb el sucre i el suc de la llimona. Tapeu-ho i deixeu-ho macerar a la nevera fins l’endemà.
- Poseu la cassola on teniu les mores a foc fort i remeneu-ho bé, fins que el sucre s’hagi desfet.
- Abaixeu una mica el foc i, quan comenci a bullir, aneu retirant l’escuma que es forma, per assegurar-vos que la melmelada no es farà malbé després d’envasar-la.
- Quan hagin passat 15 min de cocció, retireu les mores amb compte i reserveu-les en un bol. Deixeu bullir el suc sol, sense les mores, fins que s’espesseixi (10 min, com a màxim).
- Mentrestant, tritureu les mores amb la batedora i afegiu el puré resultant a la cassola amb el suc espessit. Remeneu-ho bé, fins que quedi tot ben integrat. Si la melmelada no us ha quedat gaire espessa, podeu afegir-hi una mica més de sucre (1/2 got) mesclat amb el garrofí.
- Apagueu el foc i deixeu-ho reposar una estona. Prepareu els pots i les tapes (prèviament rentats al rentaplats) per esterilitzar-los, i ompliu-los. Tapeu-los i poseu-los en una olla amb aigua bullent, 20 min, per fer el buit.