Preparació
- Per a les sagetes: en un bol poseu l'aigua i la llet, i desfeu-hi el llevat. Incorporeu-hi la farina passada pel sedàs, l'oli i la sal. Treballeu-ho fins a aconseguir una massa que no s'enganxi a les mans, feu-ne una bola i deixeu-la en un lloc càlid, dins d'un bol tapat amb paper film, fins que fermenti i dobli el volum, 1 h.
- Escalfeu el forn fins a 190 ºC. Mentrestant, estireu la massa ben fina, feu servir una màquina d'estirar pasta donant-li forma de triangles allargats, com si fossin sagetes.
- Col·loqueu els triangles en una safata de forn sobre silpad, pinteu-los amb oli i empolseu-los de sucre.
- Fornegeu-los 7 min a 190 ºC, fins que siguin rossos i cruixents. Reserveu-los.
- Per al meló fornejat: en una altra safata de forn poseu el meló fet a boles fent servir l'estri 'bolero'. Feu-ho coure 3 min a 220 ºC, retireu la safata, empolseu-ho amb els 25 g de sucre morè i fornegeu-ho 2 min més.
- En un cassó, reduïu fins al punt de xarop espès el vi amb els 50 g de sucre morè.
- Muntatge: en el fons de la copa, poseu-hi una bona cullerada de quallada, i a sobre repartiu-hi les boles de meló, ben mullades amb el xarop de vi dolç i sucre.
- Remeneu les copes amb les sagetes de coca de vidre.