CUINA.CAT
27/08/2024Arriba a finals d'agost i se'n va a principis d'octubre. La figa té una temporada molt curta i, per això, l'aprofitarem menys! Us proposem un grapat de receptes dolces i salades per gaudir al màxim de la fruita més dolça.
Gelat de figues casolà AJJ Estudi
Nosaltres ho tenim clar: continuarem menjant gelat fins que arribi la tardor. I aquest de figues, no només és fàcil de fer: és boníssim!
Figues amb sabaiona de vi dolç Becky Lawton
Aquesta és una recepta senzilla que té un ingredient molt habitual en les postres italianes, la sabaiona de vi dolç, una crema que ens podria recordar la crema catalana.
Figues al forn amb taronja i avellanes Becky Lawton
Ràpida i senzilla. Només cal ruixar les figues tallades amb suc de taronja, escalfar-les al forn i afegir-hi un toc final amb crema fresca o mató. Bon profit!
Figues amb formatge fresc
Les figues també poden servir per farcir canonets o creps. És el consell que us donem en aquesta recepta que combina sucre, aigua de roses, nata líquida i formatge fresc.
'Foie-gras' semicuit amb figues i torrades Becky Lawton
Teniu convidats i no sabeu què els podeu fer? Se us ha fet tard i no sabeu què podeu menjar per sopar? Més fàcil impossible: una torrada, figues d'Alguaire i foie-gras.
Pastís de mousse de figues Gemma Clofent
En qualsevol receptari no hi pot faltar un bon pastís. En aquest cas, hem optat per un de mousse d'allò més cremós i boníssim.
Pit de pollastre farcit de figues
Si esteu cansats de menjar-vos el pollastre a la planxa o com a molt arrebossat, no dubteu més i opteu per aquesta recepta. És una mica més laboriosa, d'acord, però el resultat us sorprendrà.
Figues amb mascarpone i gelea de porto Becky Lawton
En aquestes postres barregem les figues amb porto i mascarpone, tot formant una petita torre de capes alternades. I hi afegim matisos de sabor amb taronges, canyella, panses i mel.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: