Preparació
- Elaboreu els panets de la mateixa manera que es fa el pa tradicional, afegint olives negres de la varietat empeltre esmicolades a la massa.
- Escaliveu els tomàquets i l’arengada (si és posible, al foc de llenya). Quan estiguin llestos, peleu els tomàquets i talleu-los en quatre parts, esmicoleu l'arengada i traieu-ne les espines.
- Traieu el pinyol de les olives i talleu el raïm a trossets.
Per a l'oli emulsionat d'oliva empeltre
- Poseu l'oli verge amb la polpa de les olives en un got i tritureu-ho fins que quedi com un puré.
Per al muntatge i presentació
- Talleu la part de dalt dels panets i traieu-ne la molla, poseu-hi una mica d'arengada i de raïm, intercalats, i afegiu-hi un raig d’oli d’oliva.
- Escalfeu la miniclotxa i el tomàquet al forn uns minuts.
- Poseu els tomàquets escalivats amb un mini xarrup i al damunt un rajolí d’oli del puré d’oliva empeltre. Acabeu el plat amb un raig d'oli i uns grans de raïm moscatell per decorar.