Preparació
- Poseu la carn picada en un recipient gros i salpebreu-la. Afegiu-hi l’ou batut i l’orenga. Pasteu-ho molt bé amb les mans fins que quedi una massa homogènia.
- Amb un motlle rodó petit, agafeu la mida de l’hamburguesa. Per exemple, podeu fer servir la tapa d’un pot de conserva de vidre. Protegiu el motlle amb un plàstic film i poseu-hi una boleta de carn. Al centre, poseu-hi la 'sorpresa' que us vingui més de gust i tapeu-la amb una altra boleta de carn.
- Premeu bé les vores perquè no se’ns escapi el farcit i reserveu-ho. Continueu fent hamburgueses fins acabar tota la carn pastada.
- Demaneu ajuda a un adult per escalfar una paella amb una mica d’oli i coeu-hi les hamburgueses, a foc mitjà, pels dos costats.
El consell
Acompanyeu les hamburgueses amb patates al microones, patates fregides o xips de verdures (les podeu comprar als supermercats una mica grans). I no us oblideu del quètxup!