Preparació
- Per a la mousse: a la Thermomix, poseu l’escorça del formatge trossejada, amb la sal fumada, 450 ml de nata líquida i l’aigua de taronger. Coeu-ho 3 h a la mínima velocitat, a 70-80 ºC. Si no
- teniu Thermomix, ho podeu preparar al bany maria, amb cura de remenar-ho, perquè no s’enganxi a la cassola.
- Coleu-ho i deixeu-ho reposar en una safata allargada tota la nit.
- Dissoleu les fulles de gelatina, prèviament hidratades en aigua freda, en 50 ml de nata tèbia i reserveu-les.
- Munteu la barreja de formatge i nata amb unes varetes, amb cura de no passar-vos; no cal batre-la gaire temps, la preparació es munta amb una rapidesa sorprenent. Quan la crema
- de formatge estigui muntada, afegiu-hi la nata amb la gelatina i reserveu la mousse en un motlle, 2 h.
- Per a la salsa de nous: poseu les nous en un cassó amb la pela de llimona, la canyella i el litre de llet, deixeu-ho coure 2 h a foc molt lent, el mínim que pugueu.
- Afegiu-hi el sucre, perquè la salsa s’espesseixi, coeu-ho 8-10 min, retireu-ho, coleu-ho i deixeu-ho refredar.
MUNTATGE
- Serviu una cullerada de salsa de nous al plat.
- Talleu la mousse amb la forma que vulgueu i acompanyeu-la amb una torrada de pa cruixent i alguna flor d’herba aromàtica.
CONSELL
També podeu acompanyar la mousse amb confitura de nabius, o fer-la servir com a base d’una amanida.