Preparació
- Peleu la taronja, procurant que no quedi gens de membrana blanca a la pela.
- Talleu la pela de taronja a la juliana i poseu-la tres vegades en aigua bullent, refrescant-la entre cada vegada amb aigua freda.
- Prepareu un almívar amb 50 g de sucre i 50 ml d’aigua.
- Un cop temperat, poseu-hi la pela de taronja i deixeu-ho reposar tota la nit.
- Feu un tall a la part superior de les castanyes i coeu-les en aigua bullent, uns 5-7 min. Peleu-les i poseu-les en un cassó cobertes de llet.
- Feu-les coure fins que siguin tendres. Retireu les castanyes i tritureu-les fins que quedi una pasta homogènia; si queda molt seca hi podeu afegir una mica de la llet de la cocció.
- Semimunteu la nata.
- Blanquegeu els rovells amb la meitat del sucre i barregeu-ho amb el puré de castanyes i la nata semimuntada.
- Munteu les clares d’ou amb la meitat del sucre sobrant i barregeu-ho suaument, amb moviments envolupants, amb la preparació anterior.
- Col·loqueu-ho en copes i poseu-ho a la nevera unes hores, fins que qualli.
- Foneu la xocolata al bany maria i barregeu-la amb la llet calenta i el rom.
- Serviu la mousse de castanyes amb la salsa de xocolata i la pela de taronja.