Preparació
- Tempereu el foie-gras i deixeu-lo a temperatura ambient 1 h.
- Elimineu-ne les venes que pugui contenir i disposeu els trossos de foie gras sobre un drap de cuina.
- Salpebreu-ho i escampeu-hi el sucre.
- Introduïu el foie gras a la Thermomix i tritureu-ho amb els licors 5 min a baixa velocitat (si el foie-gras està massa fred, podeu donar-li una mica de temperatura fins a obtenir una mousse lleugera i homogènia). En cas de no disposar de Thermomix, deixeu que el foie-gras agafi temperatura ambient i tritureu-ho pausadament amb un robot de cuina o batedora fins a obtenir una crema ben llisa en què tots els ingredients es fonguin fins a aconseguir una pasta que sigui homogènia.
- Ompliu-ne una màniga pastissera i deixeu-la refredar a la nevera.
- Amb un motlle metàl·lic de 2 cm de diàmetre, talleu el pa de motlle i enforneu-ho a 180 ºC, fins que es torri, 4-5 minuts.
- Serviu la mousse de foie-gras sobre el pa enfornat i culmineu-ho amb unes escates de sal i unes gotes de vinagre balsàmic o, si ho preferiu, d’oli dolç.