Preparació
- Escalfeu el forn a 180 ºC. Prepareu una safata especial per a muffins o bé, agafeu 12 tulipes de paper adequades. Poseu una mica d'oli i una mica de farina sobre les parets perquè la massa no s'enganxi quan s'estigui coent.
- En una cassola, cuineu a foc mitjà uns minuts 1/4 de sucre moscovat, les pomes pelades (sense el cor i tallades a cubs), i el suc de mandarina. Quan veieu que estigui carmel·litzat, apagueu el forn i retireu-ho.
- Bateu els ous i la 1/2 tassa de sucre moscovat en un bol gran. Quan estiguin batuts del tot, incorporeu-hi l'oli d'oliva verge extra a poc a poc i continueu-ho batent. Incorporeu el iogurt a la mescla i barregeu-ho tot.
- En un altre bol tamiseu la farina i el llevat. Després barregeu bé i afegiu la canyella en pols. (Si voleu donar-li un gust a xocolata a la recepta, podeu afegir unes 3 cullerades de cacau cru orgànic, i posteriorment, a la massa, algunes pepites de xocolata.)
- Incorporeu aquesta mescla seca al altre bol amb els ous, l'oli, el sucre i el iogurt. Quan estigui tot ben barrejat, amb l'ajuda d'una cullera afegiu la massa en els forats de la safata o en les tulipes de paper, i per sobre poseu alguns trossos de la poma caramel·litzada i algunes ametlles.
- Cuineu-ho de 15 a 18 minuts amb el forn encès amb calor a dalt i a baix. Abans de treure els muffins, comproveu que estan fets per dins amb l'ajuda d'un escuradents o un ganivet. Si surt net, estan llestos.