Preparació
- Talleu els peus de les múrgoles. Netegeu-les fins que no tinguin terra. Per aconseguir-ho, poseu-les dins d’un cubell d’aigua i remeneu-les fins que hàgiu tret tota la terra que tinguin. Després, traieu-les de l’aigua, no a l’inrevés.
- En un cassó, poseu una mica d’oli i l’escalunya picada, que es vagi coent per agafar color. Afegiu-hi les múrgoles i tapeu-les, i deixeu-les coure fins que s’hagin begut una part de l’aigua i siguin cuites. Guardeu-les.
- Traieu la part fibrosa dels espàrrecs. Bulliu-los 3 o 4 min i deixeu-los refredar. Després, talleu-los les puntes més llargues i els troncs a trossos petits. Salpebreu-los.
- En una paella, salteu els espàrrecs amb unes gotes d’oli i afegiu-hi les múrgoles i la crema de llet, i deixeu-ho reduir una mica. Afegiu-hi una mica del suc de les múrgoles. Ha de quedar una crema lleugera (poca).
- Feu coure la pasta de full 20 min a 180 ºC. Talleu-la longitudinalment i, en el moment de servir-ho, poseu-hi les múrgoles i els espàrrecs.