Preparació
- Bulliu els moniatos sencers en una olla amb aigua abundant i un grapat de sal. Quan estiguin cuits, traieu-los (no llenceu l’aigua, que us servirà per escaldar els nyoquis) i deixeu que es refredin. Peleu-los i aixafeu-los dins d’un bol, fins que us quedi un puré.
- Al bol on heu aixafat el moniato, afegiu-hi els ingredients per aquest ordre, acompanyats d’un pols de sal i pebre: mantega, parmesà i farina (tamisada). No hi poseu el següent fins que l’anterior no s’hagi incorporat perfectament.
- Finalment, afegiu i incorporeu-hi els ous, d’un en un. Tingueu en compte que potser amb un ja n’hi haurà prou: us ha de quedar una massa més dura que un puré però que es pugui manipular amb les mans. Deixeu-ho reposar 10 min a la nevera.
- Feu un xurro d’1,5 cm de diàmetre amb la massa i talleu-lo a trossos d’uns 3 dits de llarg. Podeu posar una capa de farina a la superfície on ho estigueu treballant, perquè no s’enganxi.
- Escaldeu els nyoquis en l’aigua bullent fins que surin, més o menys uns 2 min. Escorreu-los bé i reserveu-los en una safata. Procureu que no es toquin, perquè es podrien enganxar.
- En una paella antiadherent molt calenta, salteu els ceps, nets i tallats a tires en vertical (del barret al peu), amb un raig d’oli i un pols de sal i pebre. Retireu-los quan estiguin una mica cuits.
- Poseu-hi una mica més d’oli, poseu-hi els nyoquis i deixeu que es torrin per totes les bandes. Afegiu-hi els ceps, l’all tallat a làmines molt fines i el julivert picat. Apagueu el foc i remeneu-ho, tot aprofitant la calor residual.