Preparació
- Coeu les patates pelades en aigua. A mitja cocció, afegiu-hi les xicoies rentades i sense el tronc. Deixeu-les-hi coure uns minuts i escorreu-les.
- En una paella amb oli d’oliva poseu l’all tallat i deixeu que es dauri. Retireu l’all i afegiu-hi les patates amb les xicoies. Trinxeu-ho amb una espàtula de fusta i deixeu-ho daurar. Poseu una paella al foc amb el sucre. Deixeu que es caramel·litzi i, quan quedi d’un color marró clar, afegiu-hi el vinagre, i deixeu que es redueixi a la meitat.
- En una cassola poseu els retalls de l’onglet (la pell i el nervi del mig) i salpebreu-los. Deixeu daurar la carn i afegiu-hi els ossos de les cireres i la cervesa. Reduïu-ho fins que en quedi una tercera part. Incorporeu-hi el suc de carn i la barreja de sucre amb vinagre. Coeu-ho durant uns 10 min i coleu-ho.
- Coeu l’onglet sencer en una paella amb una gota d’oli. Retireu la carn i salteu les cireres sense os, posant-hi pebre negre. Incorporeu-hi la salsa i traieu-ho del foc. A sobre d’un rectangle de trinxat poseu-hi l’onglet tallat, les cireres al voltant i la salsa al damunt.