Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a l’arròs: poseu-lo en un bol i renteu-lo amb aigua freda; aneu canviant l’aigua fins que surti pràcticament neta i transparent (uns set canvis d’aigua).
  2. Escorreu-lo i deixeu-lo assecar dins d’un drap sec 30 min.
  3. Mesureu l’arròs amb una tassa o un got i poseu-lo en una olla amb la mateixa quantitat d’aigua freda. Tapeu l’olla hermèticament i poseu-lo a foc viu. Quan comenci a sortir vapor pel costat de la tapa, mantingueu-lo a foc viu 1 min i després reduïu el foc al mínim. Deixeu-lo coure 10 min. Apagueu el foc i deixeu-lo reposar tapat 5 min.
  4. Barregeu el vinagre, sal i el sucre escalfant-ho perquè tot es dissolgui.
  5. Aboqueu l’arròs en una safata ampla. Ruixeu-lo amb la barreja anterior i, amb una espàtula, remeneu-lo amb compte per què se n’impregni bé. Quan estigui tebi, poseu-lo en un recipient fondo i tapeu-lo amb un drap humit. No el poseu mai a la nevera!
  6. Per al salmó: talleu-lo a dauets i amaniu-lo amb la resta d’ingredients, dins d’un bol. Deixeu-lo reposar uns minuts. Guardeu-lo tapat a la nevera.
  7. Per a l’onigirazu: talleu el daikon a la juliana ben fina i talleu els brins de porradell a 8 cm de llarg.
  8. Talleu un quadrat de paper film i poseu-lo sobre la base de treball. Poseu-hi la làmina de nori de tal manera que la veieu com un rombe i amb la part rugosa cap amunt. Amb les mans humides, agafeu una bola d’arròs de la mida d’un ou gros i escampeu-la per sobre de la làmina, fent-ne un quadrat de 8 cm de costat, les puntes del qual no coincideixin amb les de la làmina.
  9. Cobriu-lo amb dues fulles de shiso morat superposades i una mica de nap daikon. A sobre poseu-hi una capa de salmó i uns brins de porradell, i torneu-ho a tapar amb una altra capa d’arròs.
  10. Tanqueu el farcell portant les puntes de l’alga nori cap al centre, i acabeu-lo fent un paquet amb el film. Deixeu-lo reposar uns minuts amb els plecs de l’alga de cap per avall.
  11. Abans de servir els onigirazu, talleu-los en dues meitats amb un ganivet esmolat i humit. Presenteu- los amb els talls cap amunt, amb sèsam torrat, germinats..., i acompanyats de la salsa de soja.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: