Les orelles d'Aman són unes postres típiques del Purim, el carnaval jueu. Són molt similars a les galetes i podem trobar-les farcides de xocolata, de melmelada, de dàtils o, fins i tot, d'almívar de llet ('dulce de leche') o formatge.
Preparació
- Per fer la massa, barregeu la mantega i el sucre fins a obtenir una substància cremosa.
- Afegiu-hi la farina, l'essència de vainilla i l'ou. Quan estigui tot mesclat, afegiu-hi més farina i barregeu-ho fins que aconseguiu una massa fina.
- Preescalfeu el forn a 175 ºC.
- Esteneu la massa sobre una superfície plana amb una mica de farina i estireu-la. Després, talleu-la en cercles d'entre 5 i 8 centímetres.
- Col·loqueu el farciment al centre de la circumferència i doblegueu-ne tres vores, per obtenir un triangle. Convé que en tanqueu bé les vores per tal que no sobresurti el condiment.
- Poseu-ho al forn entre 10 i 20 minuts a 175 °C, fins que la massa estigui daurada.
- Deixeu-ho refredar i poseu-hi una mica de sucre pel damunt.