L’orxata m’encanta, és una beguda que fa passar la set i ara amb la calor entra molt bé. A més, és molt saludable i, si te la fas a casa, pot ser una bona recepta per als que no poden prendre sucre: només cal substituir el sucre per edulcorant.
La recepta per fer orxata és molt senzilla, però has de preveure quan la faràs perquè s’ha de posar la xufla en remull el dia abans. L’únic inconvenient de l’orxata casolana respecte a la industrial és que es fa malbé de seguida, però la veritat és que a casa no dura gens. Encara ha d’arribar el dia que se’m faci malbé.
Preparació
- Renteu bé la xufla i poseu-la en remull el dia abans.
- Escorreu bé la xufla i tritureu-la amb el túrmix juntament amb la canyella i el sucre. Afegiu-hi la meitat de l’aigua i torneu-ho a triturar. Afegiu-hi la resta de l’aigua, barregeu-ho bé i passeu-ho per un colador ben fi, premsant-ho bé per tal d’extreure’n tot el suc.
- Va molt bé utilitzar dos coladors: primer un no tan fi, i després un colador tan fi com sigui possible. Deixeu-ho a la nevera fins al moment de servir.