Preparació
- Prepareu un puré cremós de patates. Poseu un cassó al foc amb aigua i sal, i quan arrenqui el bull, tireu-hi les patates pelades i esqueixades. Un cop bullides, traieu-les de l’aigua i passeu-les pel passapuré. Afegiu-hi la nata líquida calenta i l’agar-agar en pols i deixeu-ho bullir 1 min. Remeneu-ho bé i tasteu-ho de sal. Poseu-ho en un sifó amb una càrrega de gas. Reserveu-ho en un bany maria calent.
- Feu pols amb el blat de moro torrat. Tritureu-ho molt finament.
- Talleu el tortell d'Olot a daus i deixeu-lo assecar al forn durant 10 min a 120 ºC.
- Fregiu l'ou en una paella amb un raig d’oli roent.
- Muntatge: disposeu en un plat soper el puré de patates amb el suc de pollastre. A sobre col·loqueu-hi l'ou amb els dauets de tortell, la sal Maldon i el blat de moro.