Preparació
- Per a la crema de patates: en un cassó, poseu el brou, les patates, pelades, la ceba i la sal a coure.
- Un cop cuites les patates, passeu-les pel túrmix, afegiu-hi la nata i rectifiqueuho de sal, per obtenir una textura cremosa, semilíquida.
- Per a l’escuma d’arròs amb llet: (es pot substituir per nata semimuntada): cobriu d’aigua l’arròs i poseu-lo a bullir. Escorreu-lo.
- Poseu en una olla el romaní, la farigola, l’all i la llet, a foc lent, 30 min.
- Traieu les herbes i l’all de l’olla i passeu-ho pel túrmix, rectifiqueu-ho de sal, ompliu el sifó amb aquesta barreja i carregueu-lo amb el gas. Reserveu-ho al bany maria a 60 ºC.
- Per al pa: talleu la barra de pa de cereals en quatre parts iguals, després talleu-les per la meitat, i, finalment, retalleu-les a bastonets.
- Passeu els bastonets pel forn, per torrar-los.
MUNTATGE
- Salteu els bolets en una paella amb una mica de mantega, sal i pebre.
- Unteu l’interior de les cocotes amb la mantega.
- Ompliu les cocotes fins a la meitat de crema de patates, afegiu-hi els ous i els bolets saltats i tapeu-les.
- Enforneu les cocotes a 180 ºC, al bany maria, 8 min.
- En treure les cocotes del forn, poseu-hi una mica d’escuma d’arròs amb llet o nata semimuntada i
- unes làmines fines de tòfona negra.
- Serviu-ho amb els bastonets de pa de cereals a part.