Preparació
- Agafeu un recipient, aboqueu-hi 1 l d’aigua amb un raig de vinagre i una mica de sal i poseu-lo al foc.
- En un plat trenqueu els ous i deixeu-los preparats com si anéssiu a fer-los ferrats. Quan l’aigua bulli, tireu-hi els ous amb molt de compte i escalfeu-los 1 min. Retireu-los amb una escumadora i poseu-los en un recipient amb gel per tal de parar la cocció (han de quedar cuits per fora però amb el rovell cru).
- Per a la crema de ceps: en una paella amb oli salteu els bolets amb all i julivert. Després, tritureu-ho tot amb el túrmix afegint-hi una mica de nata líquida.
- Per a la beixamel: en una paella al foc poseu la mantega a escalfar. Un cop desfeta, afegiu-hi la farina. És important deixar-la enrossir perquè no agafi regust de farina crua.
- En un recipient a part poseu a escalfar la llet. Un cop arrenqui el bull, traieu-la del foc i aboqueu-la amb la mantega i la farina. Remeneu-ho bé per tal que no es facin grumolls. Salpebreu-ho i ratlleu-hi una mica de nou moscada per sobre.
- Muntatge: en un platet poseu la crema de ceps i, a sobre, l’ou. Cobriu-lo amb la beixamel, poseu-hi formatge per sobre i gratineu-ho.