Preparació
- Poseu un cassó alt amb aigua al foc.
- Talleu quatre quadres de plàstic film alimentari de 20 cm de costat, unteu-los amb oli i, a cada film, poseu-hi un ou i lligueu-ho com un farcell amb un fil. Poseu-ho a coure a l'aigua, a foc suau, 10-12 min. Ha de quedar la clara cuita i el rovell, cremós.
- Poseu un cassó alt amb l'oli d'oliva al foc.
- Peleu les patates, talleu-les amb una mandolina, en forma de palla o llumí, i fregiu-les amb l'oli, a 190 ºC. Retireu-les en un paper absorbent i saleu-les lleugerament.
- Foneu la mantega.
- Emulsioneu els rovells al bany maria amb un polsim de sal i el suc de llimona.
- Traieu l'escuma de la mantega i emulsioneu els rovells amb la mantega. Si cal, afegiu-hi unes gotes d'aigua per aclarir la salsa holandesa.
- Talleu els ous de reig a làmines de 0,5 cm i salteu-los en una paella grossa, perquè no perdin l'aigua i quedin daurats.
- En un plat soper, munteu una base de patates fregides en forma de niu, i al damunt poseu-hi l'ou, els ous de reig saltats i un cordó de salsa holandesa.
- Acabeu-ho amb els pètals de caputxina i una mica de sal en escates.