Preparació
- Per al gelat: feu una crema anglesa amb els rovells, la llet, la nata i el sucre. Aboqueu-la sobre del pa tallat a trossos i deixeu-ho refredar i madurar 24 h.
- Tritureu la crema amb el pa remullat, barregeu els estabilitzants i passeu-ho per la sorbetera. Quan estigui sortint barregeu-hi els crostons de pa trencats. Reserveu-ho al congelador. Foneu cobertura de xocolata.
- Feu boles de gelat de pa i banyeu-les amb la cobertura. Reserveu-les al congelador. Amb una coca de pa d’oli tallada a llesques molt primes i llargues, feu una torrada damunt d’un motlle, per donar-li forma.
- Muntatge: poseu una bola de gelat de pa banyada amb xocolata, fent de suport per a la torrada de pa. Per sobre poseu-hi una mica de sal gruixuda i decoreu el plat amb uns dauets de trufa de xocolata. Quan tingueu el plat a taula, tireu-hi un rajolí d’oli d’oliva verge extra.