Preparació
- Munteu els rovells amb 125 g de sucre. A mig muntar, afegiu-hi l’aigua a poc a poc, fins que gairebé tripliqui el volum inicial.
- Afegiu-hi la farina tamisada i una merenga francesa, elaborada amb les clares d’ou i la resta de sucre, muntat prèviament a punt de neu. Col·loqueu la barreja dins d’un motlle (rectangular o quadrat) prèviament encamisat.
- Coeu-ho al forn a 180-200 ºC, fins que, fent la prova de l’agulla, després de punxar el centre del motlle del pa de pessic l’agulla surti absolutament neta.
- Poseu a bullir el sucre i l’aigua i, quan arrenqui el bull, apagueu el foc i reserveu-ho.
- Al foc, poseu els ous amb el sucre al bany maria. No ho deixeu de remenar, perquè té tendència a enganxar-se. Quan espesseixi, afegiu-hi la llimona fent un parell de remenades més. Fiqueu-ho en una safata perquè es refredi ràpidament.