Preparació
- Per al bescuit de pastanaga: en un bol, barregeu la pastanaga ratllada, el suc, l’aigua, l’interior de la vainilla i l’oli.
- En un altre recipient, poseu-hi la resta d’ingredients secs i, després, barregeu les dues parts.
- Ompliu amb la barreja un motlle rectangular, de plum-cake, untat d’oli i farina.
- Enforneu-lo uns 45 min a 175 ºC. Deixeu refredar el pa de pessic i talleu-lo a rectangles petits.
- Per al gelat de coco: en un cassó, barregeu la llet de coco amb el coco ratllat i la fructosa, i escalfeu-ho fins a portar-ho a ebullició. Deixeu-ho refredar i incorporeu-hi la crema de soja, prèviament batuda.
- Poseu-ho al congelador i bateu-ho amb una batedora cada 30 min.
- Per a la crema de taronja: barregeu tots els ingredients en fred i no pareu de remenar-los, a foc lent, fins a obtenir una textura cremosa i brillant. Quan s’hagi refredat, reserveu-ho a la nevera.
- Per a les làmines de pastanaga: feu un xarop amb l’aigua, la fructosa i la vainilla oberta. Escalfeu-ho fins que es redueixi i traieu-ho del foc. Després, confiteu les làmines de pastanaga uns minuts.
- Poseu un rectangle de bescuit al plat i, amb l’ajuda d’una mànega, escampeu-hi la crema pel damunt.
- Decoreu els plat amb uns quants grills de taronja i els encenalls de coco.