Preparació
- Escalfeu el forn a 180 ºC.
- Renteu les cireres i els albercocs i traieu-los el pinyol.
- Talleu les cireres en dues parts i els albercocs a dauets. Reserveu un parell d’albercocs i unes quantes cireres per al final.
- En un bol, tamiseu la farina amb el llevat, el bicarbonat i la sal, i reserveu-ho.
- Escalfeu la mel al bany maria molt suau.
- En un bol, barregeu l’oli, la mel, el iogurt i la canyella, i tot seguit els ous.
- Afegiu-hi la farina, barrejada amb el llevat i la sal, a poc a poc, fins que no quedin grumolls.
- Incorporeu-hi els trossets d’albercoc i les cireres partides, i barregeu-ho.
- Enfarineu un motlle (amb mantega o oli i farina) i poseu-hi la barreja. Colpegeu-lo suaument sobre la taula, per tal que la barreja s’assenti bé.
- Acabeu el pa de pessic amb la resta de fruita i poseu-lo al forn, 40 min, fins que, punxant-lo amb un palet de fusta, surti sec.
- Deixeu refredar abans de desemmotllar-ho.