Preparació
Preparació
- Per a l’almívar: com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult per preparar, en una cassola grossa, un almívar amb l’aigua i el sucre. Barregeu els dos ingredients i coeu-los uns 5 min.
- Aboqueu-hi l’ametlla en pols i continueu coent-ho, tot remenant-ho amb una cullera de fusta, fins que la pasta es desenganxi de les parets, uns 5 min més. Deixeu-ho refredar una mica.
- Separeu el rovell de la clara d’ou. Si no sabeu com fer-ho, val més que demaneu ajuda a un adult.
- Bateu la clara d’ou però sense muntar-la, és a dir, no us ha de quedar amb una textura gaire consistent.
- Quan la massa sigui freda, poseu-hi la clara d’ou batuda i barregeu-ho bé.
- En un plat fondo, amb una forquilla, bateu el rovell d’ou i afegiu-hi els pinyons.
- Feu boletes amb la massa i submergiu-les en els pinyons amb rovell d’ou. D’aquesta manera, els pinyons se us enganxaran bé i no caldrà pintar els panellets.
- Poseu els panellets en una safata de forn i coeu-los, a 200 ºC, uns 5 min.
El consell
- Podeu agafar aquesta recepta com a base i modificar-la una mica per fer panellets dels gustos que us agradin més. Podeu posar-hi una mica de coco ratllat, cacau, trossets de fruita seca... Tot el que se us acudeixi!
- El millor de fer els panellets és que tota la família entri a la cuina i passi una estona genial fent boletes i arrebossant-les!