Preparació

- En una olla amb aigua abundant i amb una mica de sal, coeu la pasta.
- Escorreu la pasta amb l'ajuda d'un colador, i reserveu 2 cullerots de l'aigua de la cocció.
- En una paella amb una mica d'oli d'oliva, daureu una mica la cansalada. Afegiu-hi el carbassó, la sal, el pebre negre i la farigola fresca, i salteu-ho fins que el carbassó estigui cuit. Reserveu-ho calent.
- En un bol, barregeu la nata amb els rovells d'ou i el parmesà ratllat i salpebreu-ho.
- Afegiu la pasta a la barreja de carbassó i cansalada. Poseu-hi també la nata amb els rovells i l'aigua de la cocció de la pasta que heu reservat abans. Remeneu-ho molt bé i amb cura.
- Serviu-ho i poseu-hi una mica més parmesà ratllat i farigola fresca per sobre.
Comentaris:
Aquest plat té moltes variants, ja que es pot preparar amb qualsevol mena de pasta o substituir alguns dels aliments: canviar la cansalada per pernil, per exemple, o la farigola fresca per qualsevol altra planta aromàtica.
La salsa és una variant de la carbonara, ja que l’original no porta nata.