Preparació
- En una olla, poseu els musclos, ben nets i raspats. Afegiu-hi cinc cullerades d’aigua i deixeu-los poc temps al foc (4 min). Escorreu-los i reserveu el brou, colat molt fi.
- Separeu els musclos de les closques, evitant que quedin restes de fibra a l’interior del marisc. Reserveu-los escorreguts a la nevera.
- Barregeu 200 ml del brou dels musclos amb les dues fulles de gelatina, remullades i foses a foc suau.
- Aboqueu-ho en un recipient no gaire gros, per obtenir uns daus de gelatina d’1 x 1 cm.
- Tritureu ben fins amb els ingredients de la salsa i reserveu-la a la nevera.
- Coeu les làmines de pasta wonton 2 min en aigua bullent abundant amb un raig d’oli i un polsim de sal. Refredeu-les i esteneu-les sobre la taula de treball.
- En un bol gros, barregeu amb delicadesa els musclos, els daus de gelatina d’aigua de marisc, els daus
de tomàquet, l’alfàbrega, les olives, el cogombre, els raves i les tàperes picades. Amaniu-ho amb un rajolí d’oli d’oliva i una mica de sal i pebre, i repartiu-ho sobre les plaques de pasta. Abans de tancar la pasta, poseu-hi una mica de mató. Tanqueu les plaques donant-los una forma bonica, com si fossin canelons o raviolis, i reserveu-les a la nevera, en una safata. - En el moment de presentar la safata a taula, napeu la pasta amb la salsa i poseu-hi les fulles d’alfàbrega per sobre.