Preparació
- Per al pastís: renteu els espinacs i escorreu-los, traieu-los les tiges.
- En un robot de cuina, tritureu els espinacs. Poseu-los en un recipient.
- Peleu la pastanaga i ratlleu-la fina. Peleu i ratlleu l’all. Piqueu els pinyons.
- Barregeu els espinacs, la pastanaga ratllada, l’oli, la sal, els pinyons i l’all.
- Peleu l’alvocat i traieu-ne el pinyol. Amb una forquilla, feu-ne una pasta i afegiu-la a la barreja.
- Renteu les pomes. Talleu-les a làmines molt fines, amb una mandolina o un aparell de tallar embotits. Poseu-les en aigua molt freda.
- Assequeu les làmines de poma amb un drap o un paper de cuina.
- Folreu tot l’interior d’un motlle sense fons amb les làmines de poma superposades, deixant que sobresurtin una mica de la vora, per poder doblegar-les després.
- Ompliu-ho amb la barreja dels espinacs.
- Traieu el motlle i doblegueu les pomes cap al centre.
- Per a la vinagreta: bateu l’oli, el suc de llimona i la sal, fins a aconseguir una salsa homogènia.
- Peleu la remolatxa. Ratlleu-la finament i afegiu-la a la vinagreta.
- Deixeu reposar la vinagreta com a mínim 1 h.
- Serviu el pastís d’espinacs amanit amb la vinagreta.