Preparació
Preparació
- Comenceu separant les clares dels rovells. Com que aquest pas és una mica difícil, val més que demaneu ajuda a un adult. Reserveu-ho.
- En un bol, poseu les clares i el sucre blanc. Bateu-ho a punt de neu, és a dir, fins que tinguin molta consistència. Per fer-ho, heu de batre les clares enèrgicament amb unes varetes. Si en teniu d’elèctriques, us serà molt més fàcil.
- En un altre bol, bateu els rovells amb el sucre morè.
- Afegiu-hi la mantega fosa, la carbassa, pelada i tallada menuda, i la pastanaga, pelades i ratllada. Poseu-hi, també, la sal i la canyella. Barregeu-ho bé amb les varetes.
- Afegiu-hi la farina i el llevat i torneu-ho a barrejar bé.
- Poseu-hi la meitat de les clares a punt de neu i barregeu-ho. Tot seguit, poseu-hi l’altra meitat de les clares i torneu-ho a barrejar.
- Engreixeu un motlle amb una mica de mantega i enfarineu-lo. Aboqueu-hi la barreja i coeu-ho, a 180 ºC, 30 min.
- Demaneu a un adult que us ajudi a treure el motlle del forn. Deixeu refredar el pastís, talleu-lo a quadrats i ja us el podeu menjar.
El consell
- Si voleu que el pastís de carbassa sigui encara més festiu, només heu de desfer una rajola de xocolata i abocar-la-hi per sobre. Deixeu-ho refredar i tindreu un pastís de carbassa i xocolata fantàstic i molt fàcil de fer!