Preparació
- Per al sablé: munteu a la batedora els rovells i el sucre. Pareu la batedora. Poseu-hi la pala i incorporeu-hi mantega. Quan estigui ben barrejat, incorporeu-hi farina, impulsor, ratlladura de llimona i sal. Mescleu-ho.
- Feu coure el sablé en un motlle de cèrcol (amb 1 cm de gruix) a 170 ºC. Aixafeu el centre del sablé per aconseguir un recipient dins la galeta.
- Per a la crema: feu coure el suc de llimona amb el rovell, l’ou i el sucre. Abans que bulli, fora del foc, afegiu-hi la gelatina hidratada amb aigua i gel, deixeu que es dissolgui i incorporeu-hi la mantega amb un túrmix. Coleu-ho i reserveu-ho al frigorífic.
- Per a la merenga: munteu les clares; barregeu-ho tot i refrigereu-ho.
- Muntatge: poseu el sablé al plat. Escampeu-hi una capa de crema. Amb una mànega de pastisseria, cobriu-ho amb merenga i gratineu amb un bufador. Poseu-hi al costat una quenelle de sorbet.