Preparació
- Per al puré de llimona: bulliu una llimona sencera amb aigua, fins que estigui molt tova (1-2 h).
- Escorreu-la, deixeu-la refredar i tritureu-la fins a convertir-la en puré.
- Per al glacejat: bulliu 90 g de sucre i el suc d’una llimona, fins que el sucre estigui ben dissolt, i afegiu-hiel sucre de llustre.
- Per a la massa: bateu la mantega i la resta del sucre, que quedi esponjós.
- Afegiu-hi els rovells i el puré de llimona.
- Afegiu-hi les clares, batudes a punt de neu, la farina i el llevat, barrejant-ho amb una espàtula, amb moviments lents.
- Poseu la massa en un motlle allargat i coeu-la al forn calent, a 170 ºC, 35-45 min.
- Cobriu el pastís amb el glacejat, quan encara estigui calent. Deixeu-lo refredar 15 min i retireu-lo del motlle.