Preparació
- Per a la base: col·loqueu la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemmotllable. Cobriu les parets del motlle amb una tira d’acetat o utilitzeu un motlle amb les parets de silicona per tal de facilitar-ne el desemmotllatge.
- Per al farcit: ratlleu el torró.
- Poseu en remull la gelatina en aigua freda.
- Separeu els rovells de les clares.
- Escalfeu la llet fins que bulli. Aboqueu-la sobre els rovells remenant-ho contínuament amb unes varetes per tal que arribi a uns 80 ºC. Afegiu-hi la gelatina escorreguda i remeneu-ho bé fins que es dissolgui.
- Afegiu-hi el torró i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi fi.
- Semimunteu la nata i incorporeu-la suaument. Munteu les clares a punt de neu amb el sucre i incorporeu-les suaument.
- Aboqueu la mousse sobre la base de pa de pessic i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.
- Per a la cobertura: poseu en remull 2 fulles de gelatina. Escalfeu 50 g de iogurt al microones i dissoleu-hi la gelatina. Barregeu-ho amb la resta dels iogurts i aboqueu-ho sobre la mousse de torró quallada. Reserveu-ho a la nevera fins que qualli.
- Escalfeu en un cassó la llet i el torró trossejat. Tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi una crema ben fina. Ompliu un cornet amb la crema i decoreu la superfície del pastís, ràpidament abans no es refredi la crema.
- Decoreu-lo al gust i serviu-lo ben fresc de nevera.