Aquest pastís de préssec, més enllà d'una elaboració sense gaires complicacions, té un toc especial que val la pena destacar. Es tracta de l'Amasake, una beguda japonesa tradicional, dolça i amb una mica d'alcohol, que s'elabora a base d'arròs fermenat. En podreu trobar en botigues especialitzades en productes asiàtics. Que en gaudiu!
Preparació
- Per a la base: barregeu tots els ingredients de la base, remenant-los sense pastar-los gaire. La massa ha de quedar seca i una mica solta.
- Poseu la massa en un motlle i esteneu-la finament.
- Punxeu-la amb una forquilla i poseu-la al forn, a 180 ºC, 10-15 min.
- Per al farciment d’amasake: barregueu l’amasake amb l’agar-agar, i escalfeu-ho fins que es dissolgui l’agar-agar, 6-7 min.
- Dissoleu el kuzu en un got de suc de poma, afegiu-ho al farcit d’amasake i remeneu-ho fins que quedi espès.
- Col·loqueu-ho damunt de la base del pastís i deixeu-ho refredar.
- Per al farcit de préssec: barregueu els préssecs, pelats i tallats, amb el suc de poma i la sal. Escalfeu-ho amb l’agar-agar, fins que aquest es dissolgui, uns 6-7 min.
- Afegiu-hi una mica de xarop d’arròs, si voleu que sigui més dolç.
- Poseu-ho sobre el farciment d’amasake i deixeu-ho refredar