Preparació
- Estireu la massa brisa sobre un motlle de pastís desemmotllable. Coeu-ho 15 min al forn a 180 ºC (va molt bé posar-hi uns cigrons secs per tal que no pugi la massa).
- Foneu la xocolata al microones a baixa potència vigilant que no es cremi.
- Amb les varetes elèctriques, bateu la mantega amb el sucre fins que quedi blanc i esponjós. Afegiu-hi els ous batuts a poc a poc, esperant que s’incorpori bé cada vegada.
- A mà, afegiu-hi la xocolata fosa barrejant-ho amb suavitat. Incorporeu-hi la farina, l’ametlla en pols i, finalment, el gingebre tallat ben petit. Aboqueu la barreja dins el motlle.
- Peleu i talleu les peres pel mig. Traieu-los el cor i talleu-les a grills, obrint les meitats de pera com si fossin ventalls. Distribuïu-les per sobre el pastís pressionant lleugerament.
- Coeu el pastís uns 35 min al forn a 170 ºC, comprovant la cocció punxant-lo amb un escuradents.
- Pinteu el pastís amb una mica de melmelada per tal que brilli. Deixeu-lo refredar i reserveu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.