Preparació
- Escalfeu el forn a 160º C.
- Poseu la mantega i la mel al microones fins que la mantega es fongui. Remeneu-la amb una cullera de fusta i aboqueu la barreja en un motlle allargat.
- Peleu les pomes, traieu-ne el cor i talleu-les en vuit grills. Repartiu -los sobre la base de mel i mantega i repartiu-hi les panses per sobre.
- Per a la massa: bateu la mantega fins que us quedi cremosa i afegiu-hi la mel, a poc a poc. Continueu-ho batent fins que hi quedi ben incorporada. Bateu l'ou i afegiu-lo a la mescla, sense deixar de coure.
- Barregeu la farina, el llevat, la canyella i la nou moscada, i tamiseu-ho sobre la mescla anterior. Afegiu-hi la llet i remeneu-ho bé, fins que quedi una mescla homogènia.
- Poseu la mescla al motlle i coeu-la durant 45 minuts. Quan el pastís estigui cuit (podeu comprovar-ho amb un escuradents), deixeu el motlle sobre una reixeta perquè perdi la temperatura. Gireu-lo sobre un plat i serviu-lo amb una bola de gelat.