Preparació
- En un bol, aboqueu la llet de coco i deixeu-la a la nevera un mínim de 4 h.
- Renteu els maduixots, traieu-los la tija verda i talleu-los a quarts. Poseu-los en un bol amb la part que s’hagi solidificat de la llet de coco. Bateu-ho fins a aconseguir una massa uniforme. Reserveu-ho al congelador un mínim de 3 h.
- Aneu-ho traient cada 30 min i treballeu-ho amb una forquilla per trencar els cristalls de gel.
- A l’últim moment, bateu-ho i reserveu-ho a la nevera.
- Trenqueu els ous i separeu les clares dels rovells. Munteu les clares d’ou a punt de neu.
- En un bol, poseu els rovells amb el sucre i bateu-ho fins que tripliqui el volum. Afegiu-hi dues cullerades de te matxa i la pela de llimona ratllada. Remeneu-ho fins que quedin ben integrats i afegiu-hi la farina d’ametlles. Torneu-ho a remenar i incorporeu-hi, a poc a poc i amb moviments circulars, les clares muntades a punt de neu, fins que quedi una massa uniforme.
- Folreu un motlle rodó amb paper de forn, aboqueu-hi la barreja i coeu-la al forn calent a 180 oC, 25 min, fins que en punxar-la amb un escuradents surti net.
- Retireu el pastís del forn. Deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo. Amb un colador fi, escampeu-hi dues cullerades de te i serviu-lo amb el sorbet.