Preparació
- Per a la base: esmicoleu els melindros i barregeu-los amb la mantega fosa fins que quedi una massa homogènia. Esteneu-ho bé per tota la base d’un motlle desemmotllable de 24 cm.
- Per a la mousse: remulleu en aigua freda les fulles de gelatina. Escalfeu al microones una part de l’almívar de llet i dissoleu-hi la gelatina. Barregeu-ho amb la resta d’almívar de llet. Munteu la nata i afegiu-la delicadament per tal que no s’abaixi. Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les, també molt suaument. Aboqueu la mescla dins el motlle i deixeu-ho a la nevera fins que qualli (com a mínim, 2 h).
- Per a la cobertura de xocolata: escalfeu la nata i la glucosa al microones (quasi fins a bullir). Barregeu-ho bé i afegiu-hi la xocolata trossejada remenant-ho fins que es fongui i quedi una crema sense grumolls. Deixeu-ho refredar una mica (fins a uns 40 ºC) i aboqueu-ho sobre la mousse. Deixeu el pastís a la nevera fins al moment de servir-lo.