Preparació
- Per al pa de pessic: separeu els rovells de les clares de 3 ous. Separeu 60 g de sucre del total.
- Barregeu la farina d’ametlla amb els 170 g de sucre restants. Afegiu-hi els 3 rovells d’ou i els 2 ous sencers d’un en un, incorporant-ho bé abans d’afegir el següent.
- Foneu la xocolata i la mantega al microones a baixa potència. Afegiu-la a la barreja anterior.
- Munteu les clares a punt de neu amb el sucre reservat. Incorporeu-les amb suavitat a la barreja.
- Afegiu-hi amb suavitat la farina i el cacau tamisats.
- Esteneu bé la barreja en una safata de forn, ha de quedar d’1 cm de gruix. Coeu-ho uns 8-10 min a 200 ºC amb el forn ja calent.
- Per a la trufa: escalfeu la nata líquida. Quan arrenqui el bull, aboqueu-la sobre la xocolata trossejada. Espereu 2 min i barregeu-ho bé fins a obtenir una mescla homogènia. Reserveu-ho a la nevera unes hores.
- Per a la cobertura: escalfeu la nata líquida. Quan arrenqui el bull, aboqueu-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Espereu 2 min i barregeu-ho bé fins a obtenir una mescla homogènia. Manteniu-la calenta en un bany maria fins al moment d’utilitzar-la.
- Muntatge: talleu les planxes de pa de pessic en la forma desitjada. Poseu una base de pa de pessic, humitegeu-la amb almívar i cobriu-la d’una capa de melmelada. Tapeu-ho amb una segona planxa de pa de pessic, humitegeu-la amb almívar i cobrir-la amb una capa de trufa. Tapeu-ho amb una tercera capa de pa de pessic, humitegeu-la amb almívar i cobriu-la amb una finíssima capa de trufa. Aboqueu-hi la cobertura de xocolata pel damunt i deixeu-ho refredar.