Preparació
- Torreu les pipes al forn, a 150 ºC, 10 min. Deixeu-les refredar i talleu-les a trossos irregulars.
- Netegeu i talleu el pes total de carbassa a daus d'1 cm i bulliu-ho a foc mitjà amb aigua abundant i sal, 7 min. Escorreu-ho i peseu les dues quantitats necessàries.
- Tritureu l'oli, el rovell i el primer pes de carbassa trossejada amb el túrmix. Afegiu-hi el sucre de coco, la sal i la farina d'ametlla, i treballeu-ho bé.
- Tamiseu la farina d'arròs i l'impulsor junts, afegiu-hi les espècies. Afegiu-ho a la preparació anterior treballant-ho amb el túrmix.
- Afegiu-hi les pipes i el segon pes de carbassa, i barregeu-ho amb l'espàtula.
6. Dosifiqueu-ho als motlles i coeu-ho al forn, a 160 ºC, 29 min. Deixeu-ho refredar i desemmotlleu-ho.
Per a l'acabat:
7. Col·loqueu làmines de carbassa escaldades (talleu carbassa a làmines fines i escaldeu-les en aigua bullent fins que quedin una mica toves) per sobre els pastissets, pinteu-los amb melassa d'ordi i acabeu-los amb pipes de carbassa torrades.
Consell: si no teniu sucre de coco, afegiu-hi sucre morè. Si no trobeu melassa d'ordi, feu servir mel o xarop d'auró.