Preparació
- Per a la mostassa: poseu les llavors de mostassa groga i marró en un bol i remulleu-les amb la cervesa. Deixeu-ho tota la nit. L’endemà, afegiu-hi el vinagre, la pols de mostassa, la sal, el sucre, el pebre i la ceba, tallada a daus. Barregeu-ho tot i escalfeu-ho suaument al foc. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho refredar.
- Per al pastrami: poseu 1/4 de l d’aigua en una paella i afegiu-hi tots els ingredients, excepte la carn, i reservant una quarta part de les espècies: tritureu-les en un morter i reserveu-les. Poseu-ho a foc mitjà i remeneu-ho fins que la sal quedi dissolta en l’aigua. Després, afegiu-hi 1 l d’aigua freda i deixeu-ho temperar.
- Poseu-hi la carn, tapeu-ho i deixeu-ho macerar a la nevera, un parell d’hores.
- Retireu la carn del macerat i submergiu-la en aigua uns instants. Després, assequeu-la bé i unteu-la amb el macerat que heu reservat, fet amb les espècies triturades.
- Poseu la carn en una safata de forn, tapeu-la amb paper d’alumini i coeu-la a 120 ºC, 2 h 30 min (si teniu termòmetre, comproveu que el centre estigui a 55 ºC). Deixeu-la refredar.
- Talleu el pastrami a làmines fines. Serviu-lo acompanyat d’una torrada untada amb la mostassa de cervesa, els cogombrets i el xucrut.
Si teniu temps, podeu posar els ingredients de la mostassa de cervesa, sense bullir-los, en un envàs hermètic i deixar-lo reposar a la nevera 3 setmanes: això farà que el sabor es concentri més.