Preparació
- Peleu les patates, ratlleu-les amb la part gruixuda d'un ratllador i salpebreu-les lleugerament.
- Poseu-les en motlles de silicona petits, del tipus per fer bombons.
- Enforneu-les 35 min a 180 graus, o fins que estiguin daurades (les puntes es poden cremar lleugerament).
- Si només disposeu d'un motlle de silicona, aneu ratllant les patates per tandes, a mesura que es puguin introduir al forn de seguida, per evitar que s'oxidin.
- Per a la maionesa de xili: poseu l'ou en un got mesclador amb la mostassa, sal, pebre i unes gotes de suc de llimona. Afegiu-hi una mica d'oli d'oliva i tritureu-ho amb una batedora, aneu-hi afegint oli a poc a poc mentre ho continueu triturant, fins que es formi la maionesa.
- Afegiu-hi els xilis chipotles i torneu-ho a triturar en el got mesclador.
- Serviu les patates amb maionesa de chipotle i una mica de cibulet picat.