Preparació
- Talleu la vedella a daus, salpebreu-la i passeu-la per farina. Fregiu-la i, quan estigui enrossida, reserveu-la.
- Coleu l’oli de fregir la carn i poseu-lo en una cassola per fer-hi el sofregit amb la ceba trinxada i el tomàquet ben esmicolat. Mentre es fa el sofregit, prepareu la picada amb els alls, les ametlles, les avellanes, el julivert i el carquinyoli.
- Quan el sofregit estigui acabat, afegiu-hi la vedella reservada, el llorer i el conyac i cobriu-lo d’aigua. Deixeu-ho coure lentament i mentrestant peleu les patates, talleu-les a daus i passeu-les per la paella amb oli i sal.
- Quan la vedella sigui gairebé cuita (més o menys 1 h), afegiu-hi les patates pelades i esqueixades, i uns 15 min després, els pèsols.
- Deixeu-ho fer 10 min més, rectificant-ho de sal o afegint-hi una mica més d’aigua, si escau, i la cassola ja estarà feta.