Preparació
- Netegeu la pela de les patates, poseu-les en una olla amb aigua i sal i bulliu-les fins que estiguin fetes. Deixeu-les que es refredin en la mateixa aigua i, només quan siguin fredes talleu-les per la meitat. Reserveu-les.
- En una paella gran, poseu una mica d’oli, obriu les dues botifarres i fregiu-les-hi. Quan la carn estigui daurada, reserveu-la a part i afegiu a la paella les pastanagues, tallades a trossets (remeneu-les 1 min); el porro, net i tallat a trossets, i la ceba, també tallada. Quan siguin transparents, afegiu-hi la botifarra feta i remeneu-ho.
- Obriu la botifarra negra i afegiu-la a la mescla. Quan es desfaci, apagueu el foc, escampeu-hi el julivert i reserveu-ho. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal.
- Enceneu el gratinador del forn.
- Buideu amb cura les patates i afegiu la polpa a les botifarres. Barregeu-ho bé i ompliu-ne les peles de patata.
- Prepareu l’allioli i cobriu-hi les patates. Gratineu-ho i, quan canviï el color de la salsa, ja estarà a punt.