Preparació
- Emboliqueu les patates, ben netes i amb pela, una a una, amb paper d’alumini. Coeu-les al forn, a 200 ºC, 45 min. També les podeu coure al microones: en aquest cas, punxeu les patates amb una forquilla, poseu-les en un recipient apte per a microones, amaniu-les amb una mica d’oli i sal i coeu-les, tapades amb una tapa apta per a microones, 15 min, a potència màxima. Amb l’ajuda d’un adult, traieu-les amb molt de compte del microones i deixeu-les refredar.
- Talleu-les per la meitat i buideu-ne la polpa amb l’ajuda d’una cullera, vigilant de no trencar la pela.
- Peleu i piqueu la ceba i la sofregiu lentament en una paella, amb un raig d’oli, uns 5 min. Renteu el carbassó i, sense pelar-lo, talleu-lo a dauets. Afegiu-lo a la ceba i coeu-ho tot, a foc lent, uns minuts més, fins que el carbassó sigui transparent.
- Barregeu el formatge cremós amb la sobrassada i la patata cuita.
- Poseu-hi el carbassó i la ceba, amb cura que no es desfacin.
- Farciu les patates amb aquesta barreja i escalfeu-les una mica al microones o al forn.
El consell
-
Les patates farcides queden bé amb tot tipus d’ingredients. Per exemple, en comptes de fer servir sobrassada podeu posar-hi xoriço, pernil, carn picada...