Preparació
- Netegeu les perdius de ploma. Separeu-ne les cuixes i els pits. Amb les carcasses feu un brou (salsa) de perdiu. Reserveu-ho.
- Talleu les verdures de l’escabetx a la juliana. En una cassola daureu els alls i afegiu-hi les verdures i les herbes . Deixeu-ho coure 15 min a foc lent. Un cop cuit, tireu-hi el vinagre i deixeu-ho reduir, fins que s’evapori.
- Confiteu les cuixes de la perdiu en l’escabetx 3 h a 80 ºC. Desosseu-les en calent. Marideu els pits en el mateix escabetx en fred 12 h.
- Per al farciment: afegiu a les cuixes la papada, la molla de pa remullada en llet, l’ou i els fetges saltats i flamejats. Passeu-ho tot per la màquina de picar.
- Talleu la cansalada a tires molt fines (unes 10 làmines). Esteneu-les sobre paper de plata i ompliu-ho amb el farciment i els pits de perdiu. Enrotlleu-ho i tanqueu-ho fent pressió. Enforneu-ho i coeu el rotlle al vapor 20 min a 80 ºC. Refredeu-ho. Feu-ne rodanxes.
- Netegeu les fulles d’espinacs, lamineu els ceps, i amaniu-ho tot amb oli, llimona, sal i pebre. Disposeu-ho sobre la rodanxa de perdiu i acabeu el plat amb la salsa de perdiu. Opcionalment, afegiu-hi festucs o cerfull. Mengeu-ho tebi.