Preparació
- Poseu el pernil en una cassola gran i cobriu-ho amb aigua freda.
- Porteu-ho a ebullició i afegiu-hi aigua.
- Afegiu-hi el llorer, mitja cullerada de pebre negre en gra, la ceba amb claus d'olor, 500 ml de sidra i aigua fins a cobrir-ho bé.
- Porteu-ho a ebullició i deixeu-ho coure a foc lent 1h. Traieu el pernil i deixeu-lo refredar.
- Retireu-ne la pell, després de marcar el greix en formes de diamants amb un ganivet molt ben esmolat.
- Inseriu claus d'olor a cada diamant i cobriu-ho amb mostassa per sobre i després empolsineu el sucre per sobre.
- Poseu-ho en un recipient per rostir, afegiu-hi 250 ml de sidra i poseu-ho al forn calent a 200ºC, fins que quedi cruixent per sobre, 45 min.
- Ruixeu-ho amb sidra durant la cocció.
CONSELLS
Opcionalment, serviu-ho amb verdures al gust, patates bullides i una salsa blanca amb julivert. Es pot prendre fred el dia següent com un pernil de Canàries.