Preparació
- Netegeu la sípia. Amb les potes feu un brou per coure els pèsols, i amb el cos feu-ne dues parts iguals i congeleu-les juntes. Quan estiguin congelades, talleu-les amb la màquina de tallar embotits.
- Esclovelleu els pèsols de la tavella. Piqueu la ceba i l’all tendre.
- Per a l’oli de soja: barregeu els 100 ml d’oli d’oliva amb la soja.
- Per a l’escuma d’ametlla crua: mescleu la pasta pura d’ametlla i la llet amb l’ajut d’una batedora. Ompliu el sifó amb dues càrregues.
- En una cassola poseu un raig d’oli i afegiu-hi la ceba i l’all. Deixeu que cogui sense que agafi color. Tireu-hi els pèsols i el brou de sípia i tapeu-ho tot. Coeu-ho 5 min evitant que quedi líquid.
- Muntatge: poseu els pèsols en un plat fondo. Al mig del plat, poseu-hi l’escuma d’ametlla, les tallarines de sípia poc saltades en una paella i els germinats per sobre. Acabeu-ho amb un cordó d’oli de soja al voltant.